Na jarenlang als advocaat te hebben gewerkt besloot ik dat het tijd werd voor wat meer positieve energie. Ik combineerde mijn liefde voor Spanje met die voor aardewerk en zo ontstond het idee voor Porcelien, een winkel in Spaans aardewerk. Tijdens mijn vele reizen naar Spanje ontdek ik iedere keer weer prachtige fabriekjes of kleine ateliers waar ik mijn aardewerk bestel of ter plekke koop. Zo maken de twee zussen Isabel en Fabiola originele kommen en mokken die je nergens anders ziet, maakt José schitterende grote schalen en rijd ik 600 kilometer om voor de prachtig beschilderde schalen uit een fabriek in Andalusië. Onze auto is altijd helemaal helemaal volgepakt met dozen aardewerk als we weer terugrijden naar Nederland.

Inmiddels is het assortiment uitgebreid met heerlijke biologische olijfolie, die afkomstig is van onze eigen finca en prachtige dekens, sjaals en kussens van wol en mohair uit Noord-Spanje. Ook maak ik zelf lampvoeten en hanglampen van keramiek die in de winkel verkocht worden.

Na een aantal jaren op diverse leuke plekjes in de Haarlemmerbuurt te hebben gezeten opent Porcelien eind april a.s. haar deuren op de Binnen Oranjestraat 24 te Amsterdam. Voor de trouwe klanten een bekende locatie aangezien Porcelien de afgelopen zes jaar op nummer 26 heeft geze- ten, maar nu dus één deur verder in een prachtig oud pand. Ook zullen daar de sieraden van Noomi van Gelder niet ontbreken. Zij heeft een mooie nieuwe collectie gemaakt.

Verder zal daar met ingang van 1 mei a.s. Nova Meubelstoffering zijn gevestigd. Patricia Willig van Nova stoffeert, maakt kussens van hoogwaardige stoffen en prachtige lampenkappen in diverse kleuren. In de winkel kan men een lampenkap bij een lampvoet uitzoeken of deze laten bekleden met een stof naar keuze, zodat dit een prachtige aanvulling is. Ook meubels kunnen door Patricia worden gestoffeerd.

Bewaren